Met opbergdozen geef je jouw garderobe de ruimte

Geplaatst door

Van mijn voornemen de kledingkast netjes te houden, was niets terecht gekomen. Ik was vastbesloten het echt anders aan te pakken na de vorige grote opruimbeurt. Maar al snel hingen in mijn kast de kledingstukken weer over elkaar op kledinghangers. En de nette stapeltjes mooi opgevouwen kleding waren verworden tot één bonte kluwen. Het vinden van een paar schoenen was een klus die een slechte combinatie vormt met de haast die ik vaak heb in de vroege ochtend. Ik heb nooit kleding teveel; wel een tekort aan kastruimte. Maar goed, toen ik een tijdje terug onverwacht mijn ‘verloren’ zwarte sjaaltje uit de kast plukte omdat ik een zwart topje zocht, wist ik dat het tijd was het anders aan te pakken.

opbergdozen

Operatie Kast was gestart!

Tijd voor verandering dus. Bij een vriendin had ik gezien, dat zij een deel van haar kleding netjes bewaart in dozen. Haar kledingkast is altijd overzichtelijk en netjes. Dat wilde ik ook. Bij opbergdozen.nl heb ik toen een aantal van deze dozen besteld. Hoewel ik hartstikke blij was met mijn bestelling, had ik het begrip opbergdoos eerst wel erg letterlijk genomen. De dozen had ik enige tijd netjes (maar wel leeg) onder mijn bed opgeborgen. In afwachting van D-day

Met het aanbreken van de wintertijd was ook de tijd gekomen de opbergdozen in gebruik te nemen. De opbergdozen haalde ik onder het bed vandaan en ik trok daarna alle kleding uit de kast. Toen kon ik niet meer terug: Operatie Kast was begonnen!

Alle kleding legde ik op bed. Zo kon ik alles eerst eens mooi sorteren. Dan tref je altijd van die kleding aan die je zeker een jaar niet hebt gedragen, maar waarvan je nog geen afscheid wilt nemen. Daar kwam de eerste opbergbox mooi van pas. Alles netjes opgevouwen, en toen mooi in de doos. In die opbergdoos kon ik aardig wat kwijt. Door de deksel wordt de kleding mooi afgesloten bewaard. Zo kan deze mooi naar de zolder, in afwachting van het moment dat ik wel toe ben aan een definitief besluit in het ‘kast versus kledingcontainer vraagstuk’. Oma zou de kleding misschien “in de mottenballen” doen, maar geef mij maar zo’n opbergdoos!

Hup, de volgende opbergdoos erbij

Ook de zomerkleding wilde ik graag stofvrij opruimen in een afsluitbare opbergdoos. Ook netjes opgeruimd; klaar voor volgend voorjaar (en dan gebruik ik de opbergdoos natuurlijk weer voor de winterkleding). Dan blijkt nog een ander voordeel van de opbergdoos met deksel: die kun je lekker stapelen. Omdat ik de zomerkleding nu toch even niet nodig heb, heb ik alle opbergdozen op zolder gezet. Mooi afgesloten en opgestapeld kunnen ze daar overwinteren. Dat geeft veel ruimte in mijn kast.

Zelf gebruik ik het liefst transparante opbergdozen. Dan weet ik zonder de box te openen wat ik erin bewaar. Gemak, maar zeker ook een kwestie van smaak, want de dozen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Dat kun je online gemakkelijk selecteren trouwens, net als: stapelbaar, met deksel, wielen of vakken.

Eenmaal bezig met de opbergdozen kreeg ik zelfs plezier in het opruimen. Want ik had het best slim gedaan (al zeg ik het zelf). Ik had een mooie verzameling opbergdozen laten komen. Doordat ik de afmetingen van de legplanken had gemeten, wist ik welke boxen perfect in de kast zouden passen. En nu de zomerkleding en ‘twijfelgevallen’ waren opgeruimd, had ik in mijn kast ook echt de ruimte voor de boxen.

Het is handig een mix van opbergdozen te hebben. Voor de opslag van kleding op zolder koos ik dus de stapelbare dozen met een deksel. Voor sokken en accessoires in mijn kast vind ik het juist handig om een opbergdoos zonder deksel te gebruiken. Je kunt dan snel iets pakken, terwijl de kleding verder niet door elkaar raakt. En, wat voor mij heel handig is, is dat alles in de kast op een vaste plaats ligt. Voor in de kast heb ik gekozen voor opbergdozen van wit kunststof. Deze passen mooi bij mijn kastinterieur. Maar ook voor opbergdozen zonder deksel heb je veel keuze in kleuren. Voor bijzondere accessoires koos ik een opbergkoffer omdat die wel een deksel heeft. Nu kan ik snel “dat leuke tasje” vinden, of die speciale ceintuur. En zo voorkom ik dat de sokken alsnog in de verkeerde box belanden.

Plastic schoendozen: ook een aanrader!

Die verzameling losse schoenen onderin de kast was ik ook beu. Veel netter is het natuurlijk om schoenen te bewaren in een plastic schoendoos. Zo heb ik mijn zomerschoenen mooi opgeruimd (die bewaar ik nu bij de zomerkleding). Maar door de ruimte kon ik de schoendozen ook een plekje geven in de kast. Zelfs voor mijn laarzen. Het is voor mij handig dat deze opbergdoos transparant is. Zo pak ik in één keer de laarzen die ik bij mijn kleding had bedacht. Het ziet er netjes uit en dat mijn schoenen en laarzen stofvrij blijven, is voor mij ook een belangrijk voordeel van de plastic schoendoos.

Misschien sta jij ook op het punt om de kledingkast eens goed aan een inspectie te onderwerpen. En heb je net als ik het voornemen jouw kledingkast daarna netjes te houden. Dan kun je vast profiteren van mijn ervaring met het gebruik van deze handige dozen om alles in op te bergen. Zelf ga ik nog wat extra opbergdozen bestellen. De ruimte onder mijn bed kan ik ook nog gebruiken! En: ik heb nu ook een goed excuus om nieuwe kleding te kopen: er hangt nog maar zo weinig in de kast!